Спорт

Спортови на Приматијада 2019

Во рамките на Приматијада 2019 ќе бидат организарани натпревари во 6 различни спортови во машка и женска конкуренција, а постои можност за организирање на ревијални спортови, во зависност од заинтересираноста на учесницит
Sportovi:
  • Футсал
  • Одбојка
  • Ракомет
  • Кошарка
  • Пинг-понг
  • Шах

  • Правилникот за сите спортови кои ќе бидат одржани на Приматијада 2019, можете да ги најдете на овој линк.