АЛБЕНА 28.04 - 02.05.2016.


6

држави


18

факултети


99

евра


2000

студенти


  • dobrudja hotel

    Приматијада

    Приматијада е научно-спортски натпревар на студенти од природни науки во ргионот на поранешна СФРЈ која има традиција 43 години. На Приматијада секоја година учество завземаат преку 2000 студенти кои се натпреваруваат во спорт и наука. Во спортскиот дел студентите се натпреваруваат во футсал, кошарка, одбојка, пинг-понг и шах, а во научниот дел се натпреваруваат во шест научни дисциплини: хемија со биохе,ија, физика, математика, информатика, биологија со заштита на животната средина, географија со просторно планирање.

    Освен натпреварувањето, важен аспект на Приматијада е и дружењето со колегите од регионот и стекнување на нови пријателства и идни службени контакти и поради тоа на Приматијада покрај останатото се организираат и креативни работилници, дневни и ноќни журки, натпреварувања во ревијални спортови и игри без граница.

1 / 1

Приматијада 2016


Приматијада 2016 ќе се одржи во периодот од 28.04-02.05.2016 година во Албена, Бугарија. Албена е познато Бугарско летувалиште на кое место беше одржана Приматијада 2012.
Цена за сместување на Приматијада 2016 изнесува 99 евра, а тоа опфаќа::
  • Четири полни пансиони врз база на Шведска маса
  • Сместување во соба со 2,3 или 4 кревети
  • Котизација за учество на натреварите

До почетокот на Приматијада остануваат уште:

00

dana


00

sati


00

minuta


00

sekundi